Виноробня "Wein und Sektgut F.B. Schönleber" розташована в місті Естріх-Вінкель в регіоні Рейнгау, Німеччина, і може похвалитися більш ніж 200-річною традицією. Документи підтверджують виноробство з 1783 року. Франц і Катаріна Шёнлебер взяли виноробню в оренду в 1965 році, і сьогодні нею керують їх двоє синів - Ральф (керівник зовнішніх операцій) та Бернд Шенлебер (майстер-купажист). До виноробні примикає винний бар із готелем.
Виноградні ділянки охоплюють десять гектарів у ложах Едельманн та Святий Миколай (Міттельхайм), Дусберг, Клостерберг та Ленхен (Естріх), Хазенсрунг (Вінкель), Сандгрубе (Кідріх), а також Хонігберг та Штейнморген (Ербах). В основному це ложа Erste Gewächse, звідки походять преміальні вина. Культуруються переважно Рислінг (94%) і Спетбургундер. Виноградні ділянки вирощуються з повагою до довкілля.
Виноград збирається лише у момент повної зрілості. Збір починається із середини жовтня і триває кілька тижнів. Кожен виноградник проходить кілька етапів збирання врожаю, доки не буде повністю зібраний. Велика увага приділяється дбайливому процесу витримки вин. Виноград делікатно пресується, бродіння відбувається в охолоджених сталевих нержавіючих сталевих ємностях протягом чотирьох до восьми тижнів. Після бродіння вино ще деякий час визріває на дріжджах. З початку 1990-х років також виробляються ігристі вина, піддані пляшковій ферментації.
-
1 990грн.